Meşrubattaki kanser tehlikesi

İsveç’te yapılan bir araştırma günlük içilen sadece bir şişe meşrubatın prostat kanserine yakalanma riskini artırdığını ortaya koyd ..

15 yıllık araştırmanın sonuçları

Söz konusu araştırma için yaşları 45 ila 73 arasında değişen 8 bin erkeğin yeme ve içme alışkanlıkları 15 yıl boyunca takip edildi. Bunun sonucunda günlük 330 mililitrelik bir içeceğin dahi erkeklerde prostat kanserinin hızlı yayılan bir türüne yakalanma riskini yüzde 40 oranında artırmaya yettiği hesaplandı.

Lund Üniversitesi’nden doktora öğrencisi Isabel Drake yaptığı açıklamada “Yüksek miktarda meşrubat ve şekerli içecek tüketen erkeklerde risk arttı” diye konuştu.

Araştırmaya göre, şekerli kahvaltı gevrekleri de prostat kanserinin tedavi gerektirmeyen hafif bir türüne yakalanma riskini yüzde 38 oranında artırıyor.

Araştırmacı Drake, beslenme biçimini değiştirmeden önce tıbbi tetkikler yaptırılması gerektiğini söylerken, “Ancak şimdi her bireyin meşrubat tüketimini sınırlaması için yeterli bir sebebi var” diye konuştu.

© Deutsche Welle Türkçe

AFP/ DW, UÇ/BÖ

İsveç’te yapılan bir araştırma günlük içilen sadece bir şişe meşrubatın prostat kanserine yakalanma riskini artırdığını ortaya koydu. Ancak meşrubatlar tek tehlike değil.

İsveç’te yapılan bir araştırmaya göre, günde bir şişe içilen meşrubat dahi erkeklerde prostat kanserinin agresif bir türüne yakalanma tehlikesini artırıyor. Kamuoyuna açıklanan araştırma sonuçları, branş dergisi “American Journal of Clinical Nutrition”ın yeni sayısında da yayımlanacak.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s